Het portfolio toont de uitgebreide kennis en ervaring van ByMISPEL.
Het portfolio van ByMISPEL kent de hele non-food retail keten en zal – met oog voor de consument, de importeur én de retailer – komen tot een aanbod waar de consument om vraagt.
portfolio, opdracht, freelance, aanbod
71
page-template-default,page,page-id-71,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

EXPERTISE EDELMAN B.V.

Edelman B.V.

 

2012 – 2014 

Edelman B.V., importeur van Home Deco artikelen uit Europa en het Verre Oosten.

 

BU-manager Home & Garden, brandowner Mica en Casa Vivante (importeur van Home Deco artikelen uit Europa en het Verre Oosten). Leiding over de Home & Garden afdeling (o.a. 4 productmanagers en 7 inkoopassistenten). Inkoopverantwoordelijkheid circa € 32 miljoen.

 

De labels Mica en Casa Vivante omgebouwd naar merken. Hiertoe een helder collectiebeleid ingevoerd en het marketing- en salesbeleid mede bepaald. Zo een efficiencyverbetering behaald voor inkoop, styling, design en sales. Met deze merkenstrategie een bewustwording binnen het inkoopteam en design kunnen aanwakkeren en een goede basis gelegd voor het toekomstige inkoopbeleid van Edelman. Binnen Mica een forse omzetverhoging gerealiseerd en met Casa Vivante nieuwe klantgroepen aangeboord. Gezorgd voor synergie tussen alle collecties en een goede samenwerking tussen de productmanagers en inkoopassistenten onderling. Constante focus gehouden op verbeteren van kwaliteit en design met behoud van prijsniveau voor de eindconsument.

 

–  Bepalen van het inkoopbeleid van Mica en Casa Vivante en de seizoenscollecties.

–  Proces-, omzet-, marge- en voorraadverantwoordelijk.

–  Ondersteunen en coachen van de productmanagers en de inkoopassistenten

–  Inkoopprocessen bekeken, verbeterd en vastgelegd.

–  Intermediair tussen directie, inkoop, marketing, styling en design

–  Samen met sales verantwoordelijk voor optimale bediening van hoofdklantgroepen

–  Lid managementteam

 

2002 – 2007 

Edelman B.V., importeur van Home Deco artikelen uit Europa en het Verre Oosten.

 

Productmanager keramiek, glas en metaal. Inkoopverantwoordelijkheid circa € 20  miljoen.

Een complete potteriecollectie opgezet en met hetzelfde aantal SKU’s de omzet verdubbeld en de marge verbeterd. De verhouding tussen de leveranciers uit Europa en Verre Oosten in balans gebracht en het afzetgebied over Europa gespreid. De leverbetrouwbaarheid en de kwaliteit verbeterd. De collectie geactualiseerd en een Edelman-signatuur gegeven.

 

– Creatief en commercieel verantwoordelijk voor de collectie

– Omzet- en margeverantwoordelijk

– Leveranciersmanagement

– Voorraadverantwoordelijk

– Verantwoordelijk voor productiepresentatie aan interne en externe klanten

EXPERTISE LEEN BAKKER

Leen Bakker B.V.

2007 – 2011

Leen Bakker B.V., woonwarenhuis (ca. 170 filialen). 

 

Inkoopster van bedtextiel, kant-en-klaar gordijnen, sierkussens, plaids, bad- en keukentextiel in Europa en met name het Verre Oosten. Omzetverantwoordelijkheid circa € 30 miljoen.

 

Inkoopgroep geherstructureerd: assortiment, artikelbeheer, winkelpresentatie, prijsstelling, voorraadbeheer en leveranciersmanagement. Tastbare omzetstijging en margeverbetering behaald en de uitstraling en het actualiteitsniveau van de collectie aanzienlijk verbeterd. Daarnaast goede bijdrage geleverd aan synergie tussen de textielgroepen en overige productgroepen binnen Leen Bakker.

 

– Omzet- en margeverantwoordelijk

– Collectieontwikkeling; van ontwerp tot eindproduct

– Verantwoordelijk voor voorraadbeheer en bestellingen

– Bepalen van tweewekelijkse folder- en promotie invulling

– Maken van presentatieplannen

EXPERTISE DE BIJENKORF

De Bijenkorf

1996–2001

Magazijn De Bijenkorf; woon- en lifestyle warenhuis (v/h 10 vestigingen) 

 

Expertise opgebouwd als inkoopster kindermode, assistent productgroep manager cosmetica, media, reis & sport, waarnemend inkoopster, inkoop assistent woningtextiel, tapijten & gordijnen.